Pretraga

DONACIJA 1500 KM OD UDRUŽENJA SARAJEVO MARATHON

alt
DONACIJA 1500 KM OD UDRUŽENJA SARAJEVO MARATHON
U nedjelju 15.09.2013. održan je Sarajevo Sberbank Polumaraton 2013

U najmasovnijoj sportskoj manifestaciji ulicama Sarajevo danas je trčalo oko hiljadu takmičara i takmičarki iz 25 zemalja što je dosadašnji rekord. 

Utrka je i ove godine imala humanitarni karakter jer je ostvareni prihod u iznosu od 1.500,00 KM doniran udruženju "Centar za kreativno odrastanje", 1020,00 KM je jednogodišnja stipendija za djevojčicu Lejlu H. koju Sarajevo Marathon stipendira već četiri godine, dok su sredstva u iznosu 480,00 KM namijenjena sufinansiranju osnovnih materijalnih troškova Centra za kreativno odrastanje.

Centru za kreativno odrastanje i ove godine donaciju je uručio Erol Mujanović, izvršni direktor udruženja Marathon Sarajevo.
„Oborili smo rekord po broju učesnika i učesnica što potvrđuje da se sarajevski polumaraton razvio u važan sportski događaj koji osim promocije zdravog načina života ima i humanitarni karakter", istakao je Erol Mujanović, zahvalivši svim sponzorima koji kontinuirano podržavaju organizaciju Sarajevo Polumaratona.

Udruženje Marathon Sarajevo još jednom je doprinijelo razvijanju pozitivnog imidža glavnog grada BiH kao sportske i turističke destinacije te doprinijelo razvijanju kako ekološke svijesti tako i korisnosti bavljenja sportom u prevenciji raznih oboljenja. 

Dugoročni cilj Udruženja jeste organizacija prvog maratona u Sarajevu, po uzoru na evropske i svjetske metropole.

Zahvaljujemo se g-dinu Erolu Čolakoviću.
Više informacija na web stranici NVO “Marathon” Sarajevo www.sarajevomarathon.ba.

Nazad


Anketa


Molimo Vas da odgovorite!
PODRŽAVATE LI PROGRAM STIPENDIRANJA DJECE U POTREBI?
Poll end date: 31.12.2018.
Ukupno glasova = 493
DA
98%
NE
1%

Centar za kreativno odrastanje | © BuonArte 2008