Pretraga

1100 JEDNOGODIŠNJIH STIPENDIJA

e
U dosadašnjem periodu obezbijedili smo preko 1100 jednogodišnjih stipendija u vrijednosti preko 1.000 000 KM kao podršku osnovnoškolskom obrazovanju i kvalitetniji i afirmativniji život najugroženije djece.
Gotovo 200 djece već pet godina dobija svoje stipendije i dobilo je priliku da prvi put u životu, iskusi radost kupovine opreme za novu školsku godinu, dobije toplu zimsku jaknu, nove cipele ili prvu igračku...
Kontinuirano sprovodimo aktivnosti na animiranju lokalne zajednice i dijaspore kako bi u budućnosti došlo do stalnog povećanja broja stipenditora/sponzora i broja stipendirane djece a širimo aktivnosti  i na druga područja Bosne i Hercegovine.
Nadamo se da će naši građani koji žive i rade u dijaspori u Programu „STIPENDIJE ZA SRETNO DJETINJSTVO“ prepoznati transparentan način dugoročnog i kontinuiranog pomaganja onih kojima je pomoć najpotrebnija. Naš dugoročni cilj je da prekinemo lanac siromaštva u okviru jedne generacije, u uvjerenju da smanjenje siromaštva mora početi sa djecom i realizacijom njihovih prava.

Nazad


Anketa


Molimo Vas da odgovorite!
PODRŽAVATE LI PROGRAM STIPENDIRANJA DJECE U POTREBI?
Poll end date: 31.12.2018.
Ukupno glasova = 493
DA
98%
NE
1%

Centar za kreativno odrastanje | © BuonArte 2008