Pretraga

1250 JEDNOGODIŠNJIH STIPENDIJA

e
U dosadašnjem periodu obezbijedili smo preko 1250 jednogodišnjih stipendija u vrijednosti preko 1.200 000 KM kao podršku osnovnoškolskom obrazovanju i kvalitetniji i afirmativniji život najugroženije djece.
Već punih sedam godina, svake godine 200 socijalno ugrožene djece koje predlože Centri za socijalni rad, dobija stipendije na svoje štedne knjižice i po prvi put u životu iskusi radost kupovine opreme za novu školsku godinu, dobije toplu zimsku jaknu, nove cipele ili prvu igračku...

Kontinuirano sprovodimo aktivnosti na animiranju lokalne zajednice i dijaspore kako bi u budućnosti došlo do stalnog povećanja broja stipenditora/sponzora i broja stipendirane djece a širimo aktivnosti i na druga područja Bosne i Hercegovine.
Zahvaljujemo se od srca svim pravnim i fizičkim licima koji su uzeli učeće u Programu „STIPENDIJE ZA SRETNO DJETINJSTVO“ i prepoznali transparentan način dugoročnog i kontinuiranog pomaganja onih kojima je pomoć najpotrebnija. Uz pomoć humanih i dobrih ljudi, prve generacije stipendirane djece već su upisale Srednju školu i nastavile školovanje.
Naš dugoročni cilj je da prekinemo lanac siromaštva u okviru jedne generacije, u uvjerenju da smanjenje siromaštva mora početi sa redovnim školovanjem djece i realizacijom njihovih prava.

Nazad


Anketa


Molimo Vas da odgovorite!
PODRŽAVATE LI PROGRAM STIPENDIRANJA DJECE U POTREBI?
Poll end date: 31.12.2018.
Ukupno glasova = 493
DA
98%
NE
1%

Centar za kreativno odrastanje | © BuonArte 2008