Pretraga

1850 JEDNOGODIŠNJIH STIPENDIJA

1850
U januaru 2020. godine  smo dostigli broj od preko 1850 jednogodišnjih stipendija u vrijednosti preko 1.850 000 KM koje smo obezbijedili i prebacili na štedne knjižice najugroženije djece kao podršku za njihovo obrazovanje i kvalitetniji život.
 
Već preko 11 godina, svake godine, preko 150 socijalno ugrožene djece koje predlože Centri za socijalni rad, dobija stipendije na svoje štedne knjižice i po prvi put u životu iskusi radost kupovine opreme za novu školsku godinu, dobije toplu zimsku jaknu, nove cipele ili prvu igračku...
 
Kontinuirano sprovodimo aktivnosti na animiranju lokalne zajednice i dijaspore kako bi u budućnosti došlo do stalnog povećanja broja stipenditora/sponzora i broja stipendirane djece a širimo aktivnosti i na druga područja Bosne i Hercegovine.
 
Zahvaljujemo se od srca svim pravnim i fizičkim licima koji su uzeli učeće u Programu „STIPENDIJE ZA SRETNO DJETINJSTVO“ i prepoznali transparentan način dugoročnog i kontinuiranog pomaganja onih kojima je pomoć najpotrebnija. Uz pomoć humanih i dobrih ljudi, prve generacije stipendirane djece već su upisale Srednju školu i nastavile školovanje.
 
Važno je napomenuti da se svi materijalni troškovi Programa„STIPENDIJE ZA SRETNO DJETINJSTVO“ finansiraju od Vaših donacija uplaćenih uz dječiju stipendiju jer već dugi niz godina ne dobijamo nikakvu institucioanalnu finansijsku podršku.
 
Naš dugoročni cilj je da prekinemo lanac siromaštva u okviru jedne generacije, u uvjerenju da smanjenje siromaštva mora početi sa redovnim školovanjem djece i realizacijom njihovih prava.


Nazad


Anketa


Molimo Vas da odgovorite!
PODRŽAVATE LI PROGRAM STIPENDIRANJA DJECE U POTREBI?
Poll end date: 31.12.2019.
Ukupno glasova = 506
DA
98%
NE
1%

Centar za kreativno odrastanje | © BuonArte 2008