Pretraga

ODRŽAN 6. FESTIVAL DJEČIJEG OSMIJEHA

alt
Održan VI FESTIVAL DJEČIJEG OSMIJEHA
24.12.2014 . JU Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo

Centar za kreativno odrastanje, uz veliku pomoć Grada Sarajeva organizirao je u srijedu 24. Decembra tradicionalno dječije druženje „VI Festival dječijeg osmijeha“ u prostoru JU Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo.

Festival je održan u sklopu Dječijeg programa koji Grad Sarajevo tradicionalno organizuje u okviru Javnog dočeka Nove 2014. u Javnoj ustanovi "Međunarodni centar za djecu i omladinu" Novo Sarajevo.
Druženju na Festivalu je prisustvovalo preko 250 učesnika: djeca osnovnoškolskog uzrasta za koje su u okviru programa Centra "Stipendije za sretno djetinjstvo" osigurane jednogodišnje stipendije, njihova braća i sestre, roditelji/staratelji i dio stipenditora, odnosno pravnih i fizičkih  lica koja djecu stipendiraju.

U programskom dijelu druženja, izvedena je dječija predstava "Od cucle do škole".
Uz Dobru Vilu, Djeda Mraza i dječaka, glavne protagoniste ove predstave čije likove su igrali Alisa Čajić, Adis Omerović i Edin Avdagić u režiji Žane Trišić Bajramović, našim najmlađim korisnicima stipendija nije nedostajalo radosti, smijeha, muzike i prazničnog raspoloženja,.
Nakon predstave, koju je Grad  Sarajevo organizuje u saradnji sa Radijom 8, za 75 najmlađih korisnika stipendija u Programu „Stipendije za sretno djetinjstvo“ podijeljeno je 75 poklon-paketića.

Grad Sarajevo sa gradonačelnikom Ivo Komšićem ove godine je osigurao ukupno 1.037 poklon-paketića namijenjenih djeci bez roditeljskog staranja, djeci koja su u stanju socijalne potrebe i djeci sa umanjenim sposobnostima.
Zbog nemogućnosti organizovanja prevoza, Festivalu nisu prisustvovala djeca koja dobijaju stipendije preko Centra za kreativno odrastanje a čije je prebivalište van Kantona Sarajevo.

Centar za kreativno odrastanje već pune tri godine nije dobio finansijsku podršku za svoje Programske aktivnosti te je i programski dio Festivala morao biti reduciran.

Posebnu zahvalnost i ove godine dugujemo volonterima: Amela Konaković, Ajdin Konaković i Kemal Konaković te brojnim prijateljima Programa bez kojih organizacija ovog druženja ne bi bila moguća.


Pogledaj fotografije>

Nazad


Anketa


Molimo Vas da odgovorite!
PODRŽAVATE LI PROGRAM STIPENDIRANJA DJECE U POTREBI?
Poll end date: 31.12.2018.
Ukupno glasova = 493
DA
98%
NE
1%

Centar za kreativno odrastanje | © BuonArte 2008