Pretraga

ODRŽAN 7. FESTIVAL DJEČIJEG OSMIJEHA

alt
21.12.2015 . JU Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo

Centar za kreativno odrastanje i ove godine je uz pomoć Grada Sarajeva organizirao tradicionalno dječije druženje „VII Festival dječijeg osmijeha“ u prostoru JU Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo.  

Festival je održan u u ponedjeljak 21. decembra  u sklopu Dječijeg programa koji Grad Sarajevo tradicionalno organizuje u okviru Javnog dočeka Nove 2015. u Javnoj ustanovi "Međunarodni centar za djecu i omladinu" Novo Sarajevo.

Druženju na Festivalu je prisustvovalo gotovo 300 učesnika: djeca osnovnoškolskog uzrasta za koje su u okviru programa Centra "Stipendije za sretno djetinjstvo" osigurane jednogodišnje stipendije, njihova braća i sestre, roditelji/staratelji i dio stipenditora, odnosno pravnih i fizičkih  lica koja djecu stipendiraju. 

U programskom dijelu druženja, izvedena je dječija predstava "Snješko Bijelić i Deda Mraz".

Uz Dobru Vilu, Djeda Mraza i Snješka Bijelića najmlađim korisnicima stipendija nije nedostajalo radosti, smijeha, muzike i prazničnog raspoloženja,.

Nakon predstave 60 najmlađih korisnika stipendija u Programu „Stipendije za sretno djetinjstvo“ dobilo je poklon-paketiće.

Zbog nemogućnosti organizovanja prevoza, Festivalu nisu prisustvovala djeca koja dobijaju stipendije preko Centra za kreativno odrastanje a čije je prebivalište van Kantona Sarajevo.

Iskreno se zahvaljujemo Gradskoj upravi i Gradonačelniku Ivi Komšiću što su još jednom podržali naš Program i njegove korisnike te donijeli radost djeci koja dolaze iz socijalno najugroženijih kategorija.


Pogledaj fotografije>

Nazad


Anketa


Molimo Vas da odgovorite!
PODRŽAVATE LI PROGRAM STIPENDIRANJA DJECE U POTREBI?
Poll end date: 31.12.2018.
Ukupno glasova = 493
DA
98%
NE
1%

Centar za kreativno odrastanje | © BuonArte 2008