Pretraga

ODRŽAN 5. FESTIVAL DJEČIJEG OSMIJEHA

alt
Održan V FESTIVAL DJEČIJEG OSMIJEHA
27.12.2013. JU Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo

Centar za kreativno odrastanje, uz veliku pomoć Grada Sarajeva  organizirao je V Festival dječijeg osmijeha u prostoru JU Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo. 
Festival je održan u sklopu Dječijeg programa koji Grad Sarajevo tradicionalno organizuje u okviru Javnog dočeka Nove 2014.
Druženju na Festivalu  je prisustvovalo preko 200 učesnika: djeca osnovnoškolskog uzrasta za koje su u okviru programa Centra "Stipendije za sretno djetinjstvo" osigurane jednogodišnje stipendije, njihova braća i sestre, roditelji/staratelji  i stipenditore, odnosno pravna i fizička lica koje ih stipendiraju. 
U programskom dijelu V Festivala dječijeg osmijeha  djeca su prisustvovala dječijoj novogodišnjoj predstavi „ČAROLIJA“  
Predstavu je otvorio zamjenik gradonačelnika, Aljoša Čampara, te roditeljima i djeci zaželio sretnu novu godinu, uz puno zdravlja, sreće, i uspjeha, te da mališani slušaju svoje roditelje i da budu bolji u odnosu na prošlu godinu.
Nakon predstave, koju je Grad ove godine organizuje u saradnji sa Radijom 8, djeci su podijeljeni novogodišnji paketići.
Grad Sarajevo je ove godine za 75 najmlađih korisnika stipendija u Programu „Stipendije za sretno djetinjstvo“obezbijedio 75 poklon-paketića.
Zbog nemogućnosti organizovanja prevoza, Festivalu nisu prisustvovala djeca koja dobijaju stipendije preko Centra za kreativno odrastanje a čije je prebivalište van Kantona Sarajevo.

Centar za kreativno odrastanje već pune dvije godine nije dobio finansijsku podršku za svoje Programske aktivnosti te je i programski dio Festivala morao biti reduciran.

Centar za kreativno odrastanje je neprofitabilna organizacija, te su sve aktivnosti osigurane donacijama, sponzorstvima i volonterskim radom. 

Posebnu zahvalnost i ove godine dugujemo volonterima: Amela Konaković, Ajdin Konaković i Kemal Konaković


Pogledaj fotografije>

Nazad


Anketa


Molimo Vas da odgovorite!
PODRŽAVATE LI PROGRAM STIPENDIRANJA DJECE U POTREBI?
Poll end date: 31.12.2018.
Ukupno glasova = 493
DA
98%
NE
1%

Centar za kreativno odrastanje | © BuonArte 2008