Pretraga
Hvala Vam na interesu za naš socijalni Program zbrinjavanja najsiromašnije djece u BiH!

KAKO POSTATI STIPENDITOR?

Kontaktirajte nas telefonom ili mailom, i mi ćemo Vam predloziti dijete sa spiska prioriteta i poslati Vam sve informacije o dijetetu.
Sva djeca korisnici nasih stipendija dolaze iskljucivo sa spiskova najugroženije djece Centara za socijalni rad.

Nakon Vaše potvrde , nas zadatak je da obiđemo porodicu, otvorimo štednu knjižicu za dijete i pripremimo i dostavimo ugovor za Vas.

Za sve ovo, potrebno nam je par dana nakon sto nam odgovorite i javite Vašu adresu za dostavljanje ugovora, fotografije i dječijih pisama!
Naravno, možete i Vi posjetiti nas... mi smo na Čengić-vili u ulici Ferde Hauptmana br. 7.

KO MOŽE POSTATI STIPENDITOR?

Postoje tri načina na koje možete postati stipenditori/sponzori jednog siromašnog djeteta:

  Kao pravno lice
  Kao fizičko lice
  Kao grupa uposlenika koji od svog ličnog dohotka izdvajaju jedan dio od sume 85 KM koliko iznosi mjesečna uplata stipendije.


KOLIKO IZNOSI MJESEČNA UPLATA STIPENDITORA?

Mjesecni iznos koji se uplaćuje je 85 KM... 70 KM ide direktno na štednu knjižicu djeteta, 15 KM iznose materijalni troškovi ( redovni obilasci djece, kancelarija, struja, benzin, štamparija... itd.) dok je naš rad volonterski.
Sredstva stipendije mogu se uplatiti u mjesečnim obrocima ili unaprijed za tromjesečni, polugodišnji ili godišnji period.


KOLIKO TRAJE UGOVOR?

Ugovor se potpisuje na 12 mjeseci i ima samo moralnu snagu te se na želju stipenditora u svakom trenutku može prekinuti.
Ukoliko postoji volja i mogućnost stipenditora, naša želja i intencija je da se ugovor obnavlja sve do završetka osnovnoškolskog obrazovanja stipendiranog djeteta.


POSTOJI LI KONTAKT STIPENDITORA SA DJETETOM?

Kroz redovne kontakte putem pisama i fotografija djece koju stipendirate, možete vidjeti konkretan učinak koji vaša podrška daje za bolji život djece i njihovo sretnije odrastanje i obrazovanje.
Po želji stipenditora, moguće je ostvariti i lični kontakt sa stipendiranim djetetom uz saglasnost i prisustvo roditelja/staratelja te aktivista Centra za kreativno odrastanje.

Roditelj/staratelj je dužan računima opravdati namjenski utrošak stipendije za potrebe djeteta tako da stipenditor ima potpuno transparentan uvid utroška sredstava.

KAKO NAS KONTAKTIRATI?


Mob: +387 61 203 501
Tel: 033 711 170
E-mail: info@kreativnoodrastanje.org

Anketa


Molimo Vas da odgovorite!
PODRŽAVATE LI PROGRAM STIPENDIRANJA DJECE U POTREBI?
Poll end date: 31.12.2019.
Ukupno glasova = 496
DA
98%
NE
1%

Centar za kreativno odrastanje | © BuonArte 2008