HUMANOST ZA DJEČIJU RADOST!
HUMANOST ZA DJEČIJU RADOST!

DONACIJA 1500 KM OD UDRUŽENJA SARAJEVO MARATHON

Podijelite post

DONACIJA 1500 KM OD UDRUŽENJA SARAJEVO MARATHON

U nedjelju 15.09.2013. održan je Sarajevo Sberbank Polumaraton 2013

U najmasovnijoj sportskoj manifestaciji ulicama Sarajevo danas je trčalo oko hiljadu takmičara i takmičarki iz 25 zemalja što je dosadašnji rekord. 

Utrka je i ove godine imala humanitarni karakter jer je ostvareni prihod u iznosu od 1.500,00 KM doniran udruženju “Centar za kreativno odrastanje”, 1020,00 KM je jednogodišnja stipendija za djevojčicu Lejlu H. koju Sarajevo Marathon stipendira već četiri godine, dok su sredstva u iznosu 480,00 KM namijenjena sufinansiranju osnovnih materijalnih troškova Centra za kreativno odrastanje.

Centru za kreativno odrastanje i ove godine donaciju je uručio Erol Mujanović, izvršni direktor udruženja Marathon Sarajevo.

„Oborili smo rekord po broju učesnika i učesnica što potvrđuje da se sarajevski polumaraton razvio u važan sportski događaj koji osim promocije zdravog načina života ima i humanitarni karakter”, istakao je Erol Mujanović, zahvalivši svim sponzorima koji kontinuirano podržavaju organizaciju Sarajevo Polumaratona.

Udruženje Marathon Sarajevo još jednom je doprinijelo razvijanju pozitivnog imidža glavnog grada BiH kao sportske i turističke destinacije te doprinijelo razvijanju kako ekološke svijesti tako i korisnosti bavljenja sportom u prevenciji raznih oboljenja. 

Dugoročni cilj Udruženja jeste organizacija prvog maratona u Sarajevu, po uzoru na evropske i svjetske metropole.

Zahvaljujemo se g-dinu Erolu Čolakoviću.

Više informacija na web stranici NVO “Marathon” Sarajevo www.sarajevomarathon.ba.

Pretplatite se na naš Newsletter

Info o organizaciji

Možda Vas zanima

DARUJTE DJEČIJU SREĆU! POSTANITE SPONZOR SRETNIJEG DJETINJSTVA DJECE U POTREBI IZ NAŠE ZAJEDNICE.

KAKO DA STIPENDIRATE JEDNO DIJETE?

OSNAŽIMO ZAJEDNO NAJSIROMAŠNIJU DJECU KROZ SPONZORSTVO OBRAZOVANJA. OBRAZOVANJE JE NJIHOVA JEDINA MOGUĆNOST ZA SRETNIJU BUDUĆNOST!

CENTAR ZA KREATIVNO ODRASTANJE
favicon

Kontaktirajte nas

Ferde Hauptmana 7
71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 33 711 170
Fax: +387 33 711 171
E-mail: info@kreativnoodrastanje.org