HUMANOST ZA DJEČIJU RADOST!
HUMANOST ZA DJEČIJU RADOST!

Donacija 4000 KM Udruženja Marathon

Podijelite post

U nedjelju 18.09.2011. održan je Peti jubilarni Sarajevo Olimpija Polumaraton 2011 kojim je obilježen Međunarodni dan bez automobila.
Utrka je i ove godine imala humanitarni karakter jer je ostvareni prihod u iznosu od 4.000,00 KM doniran udruženju “Centar za kreativno odrastanje”, 1020,00 KM je jednogodišnja stipendija za djevojčicu Lejlu H. koju Sarajevo Marathon stipendira već dvije godine, dok su sredstva u iznosu 2960,00 KM namijenjena sufinansiranju osnovnih materijalnih troškova Programa Stipendije za sretno djetinjstvo za 2011/2012 godine.

Pobjednici petog Sarajevo Olimpija polumaratona su Darko Živanović (1:05:27) i prošlogodišnja pobjednica, Ana Subotić (1:12:00) iz Srbije.
Nagrade najboljima uručili su predstavnici glavnih sponzora Mircea Draja, generalni direktor Coca Cola Hellenic kompanije, i Miroslav Živanović, zamjenik gradonačelnika Sarajeva.
Prošlogodišnji pobjednik, Laslo Tot osvojio je drugo mjesto sa vremenom 1:06:28, dok je treće mjesto zauzeo Tamas Nagy iz Mađarske. U ženskoj konkurenciji drugoplasirana je takmičarka iz Crne Gore, Slađana Perunović, dok je treće mjesto osvojila Zita Kacser iz Mađarske. Najuspješniji bh. takmičari bili su Darko Bjeljarević (AK Doboj) i Jasmin Štitkovac (AK Sarajevo) osvajanjem četvrtog i petog mjesta, dok je najuspješnija bh. takmičarka Vildana Gavranović (AK Borac) osvojila četvrto mjesto.

Udruženje Marathon Sarajevo još jednom je doprinijelo razvijanju pozitivnog imidža glavnog grada BiH kao sportske i turističke destinacije. Također, Udruženje je doprinijelo razvijanju kako ekološke svijesti tako i korisnosti bavljenja sportom u prevenciji raznih oboljenja, posebno dijabetesa.
Dugoročni cilj Udruženja jeste organizacija prvog maratona u Sarajevu, po uzoru na evropske i svjetske metropole.
Zahvaljujemo se g-dinu Erolu Čolakoviću na donaciji koja je obezbijedila sufinansiranje progama Stipendije za sretno djetinjstvo koji godišnje obezbijeđuje 200 jednogodišnjih stipendija u vrijednosti većoj od 200 000, 00 KM.
Više informacija na web stranici NVO “Marathon” Sarajevo  www.sarajevomarathon.ba.

Pretplatite se na naš Newsletter

Info o organizaciji

Možda Vas zanima

DARUJTE DJEČIJU SREĆU! POSTANITE SPONZOR SRETNIJEG DJETINJSTVA DJECE U POTREBI IZ NAŠE ZAJEDNICE.

KAKO DA STIPENDIRATE JEDNO DIJETE?

OSNAŽIMO ZAJEDNO NAJSIROMAŠNIJU DJECU KROZ SPONZORSTVO OBRAZOVANJA. OBRAZOVANJE JE NJIHOVA JEDINA MOGUĆNOST ZA SRETNIJU BUDUĆNOST!

CENTAR ZA KREATIVNO ODRASTANJE
favicon

Kontaktirajte nas

Ferde Hauptmana 7
71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 33 711 170
Fax: +387 33 711 171
E-mail: info@kreativnoodrastanje.org