HUMANOST ZA DJEČIJU RADOST!
HUMANOST ZA DJEČIJU RADOST!

ODRŽAN 6. FESTIVAL DJEČIJEG OSMIJEHA

Podijelite post

Održan VI FESTIVAL DJEČIJEG OSMIJEHA
24.12.2014 . JU Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo

Centar za kreativno odrastanje, uz veliku pomoć Grada Sarajeva organizirao je u srijedu 24. Decembra tradicionalno dječije druženje „VI Festival dječijeg osmijeha“ u prostoru JU Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo.

Festival je održan u sklopu Dječijeg programa koji Grad Sarajevo tradicionalno organizuje u okviru Javnog dočeka Nove 2014. u Javnoj ustanovi “Međunarodni centar za djecu i omladinu” Novo Sarajevo.
Druženju na Festivalu je prisustvovalo preko 250 učesnika: djeca osnovnoškolskog uzrasta za koje su u okviru programa Centra “Stipendije za sretno djetinjstvo” osigurane jednogodišnje stipendije, njihova braća i sestre, roditelji/staratelji i dio stipenditora, odnosno pravnih i fizičkih  lica koja djecu stipendiraju.

U programskom dijelu druženja, izvedena je dječija predstava “Od cucle do škole”.
Uz Dobru Vilu, Djeda Mraza i dječaka, glavne protagoniste ove predstave čije likove su igrali Alisa Čajić, Adis Omerović i Edin Avdagić u režiji Žane Trišić Bajramović, našim najmlađim korisnicima stipendija nije nedostajalo radosti, smijeha, muzike i prazničnog raspoloženja,.
Nakon predstave, koju je Grad  Sarajevo organizuje u saradnji sa Radijom 8, za 75 najmlađih korisnika stipendija u Programu „Stipendije za sretno djetinjstvo“ podijeljeno je 75 poklon-paketića.

Grad Sarajevo sa gradonačelnikom Ivo Komšićem ove godine je osigurao ukupno 1.037 poklon-paketića namijenjenih djeci bez roditeljskog staranja, djeci koja su u stanju socijalne potrebe i djeci sa umanjenim sposobnostima.
Zbog nemogućnosti organizovanja prevoza, Festivalu nisu prisustvovala djeca koja dobijaju stipendije preko Centra za kreativno odrastanje a čije je prebivalište van Kantona Sarajevo.

Centar za kreativno odrastanje već pune tri godine nije dobio finansijsku podršku za svoje Programske aktivnosti te je i programski dio Festivala morao biti reduciran.

Posebnu zahvalnost i ove godine dugujemo volonterima: Amela Konaković, Ajdin Konaković i Kemal Konaković te brojnim prijateljima Programa bez kojih organizacija ovog druženja ne bi bila moguća.

Pretplatite se na naš Newsletter

Info o organizaciji

Možda Vas zanima

DARUJTE DJEČIJU SREĆU! POSTANITE SPONZOR SRETNIJEG DJETINJSTVA DJECE U POTREBI IZ NAŠE ZAJEDNICE.

KAKO DA STIPENDIRATE JEDNO DIJETE?

OSNAŽIMO ZAJEDNO NAJSIROMAŠNIJU DJECU KROZ SPONZORSTVO OBRAZOVANJA. OBRAZOVANJE JE NJIHOVA JEDINA MOGUĆNOST ZA SRETNIJU BUDUĆNOST!

CENTAR ZA KREATIVNO ODRASTANJE
favicon

Kontaktirajte nas

Ferde Hauptmana 7
71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 33 711 170
Fax: +387 33 711 171
E-mail: info@kreativnoodrastanje.org