HUMANOST ZA DJEČIJU RADOST!
HUMANOST ZA DJEČIJU RADOST!

ODRŽAN 7. FESTIVAL DJEČIJEG OSMIJEHA

Podijelite post

21.12.2015 . JU Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo

Centar za kreativno odrastanje i ove godine je uz pomoć Grada Sarajeva organizirao tradicionalno dječije druženje „VII Festival dječijeg osmijeha“ u prostoru JU Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo.  

Festival je održan u u ponedjeljak 21. decembra  u sklopu Dječijeg programa koji Grad Sarajevo tradicionalno organizuje u okviru Javnog dočeka Nove 2015. u Javnoj ustanovi “Međunarodni centar za djecu i omladinu” Novo Sarajevo.

Druženju na Festivalu je prisustvovalo gotovo 300 učesnika: djeca osnovnoškolskog uzrasta za koje su u okviru programa Centra “Stipendije za sretno djetinjstvo” osigurane jednogodišnje stipendije, njihova braća i sestre, roditelji/staratelji i dio stipenditora, odnosno pravnih i fizičkih  lica koja djecu stipendiraju. 

U programskom dijelu druženja, izvedena je dječija predstava “Snješko Bijelić i Deda Mraz”.

Uz Dobru Vilu, Djeda Mraza i Snješka Bijelića najmlađim korisnicima stipendija nije nedostajalo radosti, smijeha, muzike i prazničnog raspoloženja,.

Nakon predstave 60 najmlađih korisnika stipendija u Programu „Stipendije za sretno djetinjstvo“ dobilo je poklon-paketiće.

Zbog nemogućnosti organizovanja prevoza, Festivalu nisu prisustvovala djeca koja dobijaju stipendije preko Centra za kreativno odrastanje a čije je prebivalište van Kantona Sarajevo.

Iskreno se zahvaljujemo Gradskoj upravi i Gradonačelniku Ivi Komšiću što su još jednom podržali naš Program i njegove korisnike te donijeli radost djeci koja dolaze iz socijalno najugroženijih kategorija.

Pretplatite se na naš Newsletter

Info o organizaciji

Možda Vas zanima

DARUJTE DJEČIJU SREĆU! POSTANITE SPONZOR SRETNIJEG DJETINJSTVA DJECE U POTREBI IZ NAŠE ZAJEDNICE.

KAKO DA STIPENDIRATE JEDNO DIJETE?

OSNAŽIMO ZAJEDNO NAJSIROMAŠNIJU DJECU KROZ SPONZORSTVO OBRAZOVANJA. OBRAZOVANJE JE NJIHOVA JEDINA MOGUĆNOST ZA SRETNIJU BUDUĆNOST!

CENTAR ZA KREATIVNO ODRASTANJE
favicon

Kontaktirajte nas

Ferde Hauptmana 7
71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 33 711 170
Fax: +387 33 711 171
E-mail: info@kreativnoodrastanje.org