HUMANOST ZA DJEČIJU RADOST!
HUMANOST ZA DJEČIJU RADOST!

1700 JEDNOGODIŠNJIH STIPENDIJA

Podijelite post

U januaru 2019. godine  smo dostigli broj od preko 1700 jednogodišnjih stipendija u vrijednosti preko 1.700 000 KM koje smo obezbijedili i prebacili na štedne knjižice najugroženije djece kao podršku za njihovo obrazovanje i kvalitetniji život.

Već preko 10 godina, svake godine, 150-200 socijalno ugrožene djece koje predlože Centri za socijalni rad, dobija stipendije na svoje štedne knjižice i po prvi put u životu iskusi radost kupovine opreme za novu školsku godinu, dobije toplu zimsku jaknu, nove cipele ili prvu igračku…

Kontinuirano sprovodimo aktivnosti na animiranju lokalne zajednice i dijaspore kako bi u budućnosti došlo do stalnog povećanja broja stipenditora/sponzora i broja stipendirane djece a širimo aktivnosti i na druga područja Bosne i Hercegovine.

Zahvaljujemo se od srca svim pravnim i fizičkim licima koji su uzeli učeće u Programu „STIPENDIJE ZA SRETNO DJETINJSTVO“ i prepoznali transparentan način dugoročnog i kontinuiranog pomaganja onih kojima je pomoć najpotrebnija. Uz pomoć humanih i dobrih ljudi, prve generacije stipendirane djece već su upisale Srednju školu i nastavile školovanje.

Važno je napomenuti da se svi materijalni troškovi Programa„STIPENDIJE ZA SRETNO DJETINJSTVO“ finansiraju od Vaših donacija uplaćenih uz dječiju stipendiju jer već dugi niz godina ne dobijamo nikakvu institucioanalnu finansijsku podršku.

Naš dugoročni cilj je da prekinemo lanac siromaštva u okviru jedne generacije, u uvjerenju da smanjenje siromaštva mora početi sa redovnim školovanjem djece i realizacijom njihovih prava.

Pretplatite se na naš Newsletter

Info o organizaciji

Možda Vas zanima

DARUJTE DJEČIJU SREĆU! POSTANITE SPONZOR SRETNIJEG DJETINJSTVA DJECE U POTREBI IZ NAŠE ZAJEDNICE.

KAKO DA STIPENDIRATE JEDNO DIJETE?

OSNAŽIMO ZAJEDNO NAJSIROMAŠNIJU DJECU KROZ SPONZORSTVO OBRAZOVANJA. OBRAZOVANJE JE NJIHOVA JEDINA MOGUĆNOST ZA SRETNIJU BUDUĆNOST!

CENTAR ZA KREATIVNO ODRASTANJE
favicon

Kontaktirajte nas

Ferde Hauptmana 7
71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 33 711 170
Fax: +387 33 711 171
E-mail: info@kreativnoodrastanje.org