HUMANOST ZA DJEČIJU RADOST!
HUMANOST ZA DJEČIJU RADOST!

DONACIJA NGO SARAJEVO MARATHON

Podijelite post

U nedjelju, 19.septembra u organizaciji udruženja Marathon Sarajevo održan je 4. Intesa Sanpaolo Olimpija Polumaraton Sarajevo 2010. Ovom prilikom Sarajevo je posjetilo nekoliko stotina gostiju, a u samoj trci učestvovao je rekordan broj od preko 400 trkača iz više od 25 zemalja.
Start trke bio u 9h ispred Zetre, a trkači su prošli 21,1km rutom od Zetre, ulicom Alipašina do Skenderije, Obalom Kulina bana do Vijećnice, te ulicama Mula Mustafe Bašeskije i Titova, preko ulice Vrbanja do kraja Vilsonovog šetališta.
“Cilj ovog događaja, kojim će se obilježiti i Svjetski dan automobila, jeste razvijanje ekološke svijesti, te spoj sporta i turizma u svrhu unaprjeđenja imidža grada Sarajeva i zemlje sa pozitivnim utjecajem i na ekonomiju”, naglasio je ispred Udruženja Marathon Sarajevo Erol Mujanović, te dodao da pored ekonomskih, ekoloških i zdravstveno-sportskih pozitivnih uticaja ove trke, ove godine je pojačana i njegova humanitarna dimenzija.

“Ostvarenu zaradu uručit ćemo Centru za kreativno odrastanje, jer vjerujemo da obrazovanje djece u BiH zaslužuje podršku svih nas”, rekao je g-din Mujanović.
Ovom prilikom zahvaljujemo se g-dinu Erolu Mujanoviću na donaciji u iznosu 1.050 KM koja je obezbijedila jednogodišnju stipendiju za jedno ugroženo dijete . Donaciju je dobila djevojčica L. H. koja je bolesna i živi sa nezaposlenom  samohranom majkom i prijedlog je i prioritet  Centra za socijalni rad  Opštine Novi Grad.

Pretplatite se na naš Newsletter

Info o organizaciji

Možda Vas zanima

DARUJTE DJEČIJU SREĆU! POSTANITE SPONZOR SRETNIJEG DJETINJSTVA DJECE U POTREBI IZ NAŠE ZAJEDNICE.

KAKO DA STIPENDIRATE JEDNO DIJETE?

OSNAŽIMO ZAJEDNO NAJSIROMAŠNIJU DJECU KROZ SPONZORSTVO OBRAZOVANJA. OBRAZOVANJE JE NJIHOVA JEDINA MOGUĆNOST ZA SRETNIJU BUDUĆNOST!

CENTAR ZA KREATIVNO ODRASTANJE
favicon

Kontaktirajte nas

Ferde Hauptmana 7
71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 33 711 170
Fax: +387 33 711 171
E-mail: info@kreativnoodrastanje.org