HUMANOST ZA DJEČIJU RADOST!
HUMANOST ZA DJEČIJU RADOST!

AUBHA DONIRALA 11 GODIŠNJIH STIPENDIJA ZA DJECU IZ MAGLAJA

Podijelite post

Australska unija bosanskohercegovačkih asocijacija AUBHA donirala je sredstva za 11 jednogodišnjih stipendija u vrijednosti 11.220,00 KM za djecu Općine Maglaj čije su porodice pretrpile najveće štete tokom poplava. 

Zahvaljujući odličnoj saradnji Centra za kreativno odrastanje sa Centrom za socijalni rad Općine Maglaj i Direktoricom Fatimom Čičeklić, potrebna procedura je završena u rekordnom roku i 11-ero djece koja su predložena su već dobila svoje prve stipendije na svoje štedne knjižice koje će redovno podizati narednih 12 mjeseci.

Ovim putem Centar za kreativno odrastanje se najsrdačnije zahvaljuje G-dinu Seadu Omeroviću iz Australske unije bosanskohercegovačkih asocijacija (AUBHA) kao i svim članovima AUBHA na humanoj gesti koji su brzom reakcijom obezbijedili bolje uslove školovanja za djecu iz poplavljenih područja.

Australska unija bosanskohercegovačkih asocijacija (AUBHA) je osnovana 25. novembra 2013. i Osnivački akt je potpisan u Canberri u Ambasadi Bosne i Hercegovine.

Trenutno AUBHA koordinara rad 28 udruženja i klubova iz 5 australskih država, od Pertha na zapadu, preko Adelaida, Melbourna, Sydneya i Gold Coasta na istoku zemlje, i posebne teritorije Kanbere. U sastavu AUBHA su 4 bh. centra sa vlastitim prostorijama i zemljištem, zatim 10 nogometnih klubova, tri škole bosanskog jezika, radio programi, itd.

Ciljevi Asocijacije su da omogući korektnu saradnju i usklađeno djelovanje po pitanjima od zajedničkog interesa za bh. udruženja u Australiji čije se članstvo primarno sastoji od osoba porijeklom iz Bosne i Hercegovine.

Aktivnosti Asocijacije su usmjerene ka očuvanju bosanskohercegovačke kulture i tradicije u Australiji; zatim promociji interesa bh. zajednice u Australiji; te razvijanju zajedničkih nastupa i strategija prema vladinim i drugim institucijama, kako u Australiji tako i u Bosni i Hercegovini.

Odmah nakon poplava i nezampamćene prirodne katastofe u BiH i regionu, AUBHA je preko svojih članica pokrenula akciju prikupljanja humanitarne pomoći.

Zahvaljujući ogromnih naporima svih klubova i bh građana za protekli mjesec dana skupljeno je preko 100,000 australskih dolara. 

Uvažavajući stavove svih udruženja u sastavu AUBHA i prema zajedničkom dogovoru, novac je upućen na nekoliko adresa u Bosni i Hercegovini sa namjerom da se pomogne što veći broj ugroženih ljudi. 

Između ostalog, AUBHA je odlučila da preko ogranizacije “Kreativno odrastanje” stipendira desetak učenika iz poplavljenih područja i u tu svrhu uplatila iznos od 8,500 AUD. 

AUBHA smatra da pored popravke kuća i infrastrukture treba posvetiti pažnju i školovanju djece i tako pomoći najmlađima da imaju ljepše djetinjstvo. 

Više informacija o radu Australske unije bh. asocijacija na internetu www.aubha.net

Pretplatite se na naš Newsletter

Info o organizaciji

Možda Vas zanima

DARUJTE DJEČIJU SREĆU! POSTANITE SPONZOR SRETNIJEG DJETINJSTVA DJECE U POTREBI IZ NAŠE ZAJEDNICE.

KAKO DA STIPENDIRATE JEDNO DIJETE?

OSNAŽIMO ZAJEDNO NAJSIROMAŠNIJU DJECU KROZ SPONZORSTVO OBRAZOVANJA. OBRAZOVANJE JE NJIHOVA JEDINA MOGUĆNOST ZA SRETNIJU BUDUĆNOST!

CENTAR ZA KREATIVNO ODRASTANJE
favicon

Kontaktirajte nas

Ferde Hauptmana 7
71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 33 711 170
Fax: +387 33 711 171
E-mail: info@kreativnoodrastanje.org