HUMANOST ZA DJEČIJU RADOST!
HUMANOST ZA DJEČIJU RADOST!

ODRŽAN 5. FESTIVAL DJEČIJEG OSMIJEHA

Podijelite post

Centar za kreativno odrastanje, uz veliku pomoć Grada Sarajeva  organizirao je V Festival dječijeg osmijeha u prostoru JU Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo. 

Festival je održan u sklopu Dječijeg programa koji Grad Sarajevo tradicionalno organizuje u okviru Javnog dočeka Nove 2014.

Druženju na Festivalu  je prisustvovalo preko 200 učesnika: djeca osnovnoškolskog uzrasta za koje su u okviru programa Centra “Stipendije za sretno djetinjstvo” osigurane jednogodišnje stipendije, njihova braća i sestre, roditelji/staratelji  i stipenditore, odnosno pravna i fizička lica koje ih stipendiraju. 

U programskom dijelu V Festivala dječijeg osmijeha  djeca su prisustvovala dječijoj novogodišnjoj predstavi „ČAROLIJA“  

Predstavu je otvorio zamjenik gradonačelnika, Aljoša Čampara, te roditeljima i djeci zaželio sretnu novu godinu, uz puno zdravlja, sreće, i uspjeha, te da mališani slušaju svoje roditelje i da budu bolji u odnosu na prošlu godinu.

Nakon predstave, koju je Grad ove godine organizuje u saradnji sa Radijom 8, djeci su podijeljeni novogodišnji paketići.

Grad Sarajevo je ove godine za 75 najmlađih korisnika stipendija u Programu „Stipendije za sretno djetinjstvo“obezbijedio 75 poklon-paketića.

Zbog nemogućnosti organizovanja prevoza, Festivalu nisu prisustvovala djeca koja dobijaju stipendije preko Centra za kreativno odrastanje a čije je prebivalište van Kantona Sarajevo.

Centar za kreativno odrastanje već pune dvije godine nije dobio finansijsku podršku za svoje Programske aktivnosti te je i programski dio Festivala morao biti reduciran.

Centar za kreativno odrastanje je neprofitabilna organizacija, te su sve aktivnosti osigurane donacijama, sponzorstvima i volonterskim radom. 

Posebnu zahvalnost i ove godine dugujemo volonterima: Amela Konaković, Ajdin Konaković i Kemal Konaković.

Pretplatite se na naš Newsletter

Info o organizaciji

Možda Vas zanima

DARUJTE DJEČIJU SREĆU! POSTANITE SPONZOR SRETNIJEG DJETINJSTVA DJECE U POTREBI IZ NAŠE ZAJEDNICE.

KAKO DA STIPENDIRATE JEDNO DIJETE?

OSNAŽIMO ZAJEDNO NAJSIROMAŠNIJU DJECU KROZ SPONZORSTVO OBRAZOVANJA. OBRAZOVANJE JE NJIHOVA JEDINA MOGUĆNOST ZA SRETNIJU BUDUĆNOST!

CENTAR ZA KREATIVNO ODRASTANJE
favicon

Kontaktirajte nas

Ferde Hauptmana 7
71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 33 711 170
Fax: +387 33 711 171
E-mail: info@kreativnoodrastanje.org