HUMANOST ZA DJEČIJU RADOST!
HUMANOST ZA DJEČIJU RADOST!

Održan IV FESTIVAL DJEČIJEG OSMIJEHA

Podijelite post

Centar za kreativno odrastanje, uz veliku pomoć agencije TBA: Aide Tabaković, Zinaide Hadžialić, Ivane Previšić i  Indire Milić organizirao je IV Festival dječijeg osmijeha u prostoru multiplex kina CINEMA CITY u Sarajevu.
Festival je okupio preko 250 učesnika od toga 167 najsiromašnije djece osnovnoškolskog uzrasta za koje su u okviru programa Centra “Stipendije za sretno djetinjstvo” osigurane jednogodišnje stipendije, njihovu braću i sestre, roditelje/staratelje i stipenditore, odnosno pravna i fizička lica koje ih stipendiraju.
Zbog nemogućnosti organizovanja prevoza, Festivalu nisu prisustvovala djeca koja dobijaju stipendije preko Centra za kreativno odrastanje a čije je prebivalište van Kantona Sarajevo.

U programskom dijelu IV Festivala dječijeg osmijeha djeca su uz kokice i Coca colu prisutvovala projekciji crtanog filma:
„PET LEGENDI“
Tvorci filmova “Shrek” i “Kung-fu panda” na velika platna donijeli su epsku avanturu o legendarnim čuvarima dječijih snova. U najnovijem animiranom filmu kompanije Dreamworks „Pet legendi“ ove dječije legende imaju zadatak da svim silama zaštite nevinost i maštu kod djece svih uzrasta. Djeca su po prvi put imala priliku vidjeti svoje čuvare zajedno i pridružiti im se u avanturi koju će pamtiti cijeli život.

Centar za kreativno odrastanje u 2012. godini nije dobio finansijsku podršku za svoje Programske aktivnosti te je i programski dio Festivala morao biti reduciran.

Centar za kreativno odrastanje je neprofitabilna organizacija, te su sve aktivnosti osigurane donacijama, sponzorstvima i volonterskim radom.
Stoga se izuzetno zahvaljujemo Izvršnoj direktorici  Andrei Vujošević iz Forum dd  Multiplex Cinema City koja je obezbijedila besplatnu projekciju za svu našu djecu i njihove porodice.


Posebnu zahvalnost i ove godine dugujemo volonterima:

– Amela Konaković
– Ajdin Konaković
– Kemal Konaković
– Amra Ahmetspahić
– Aida Ahmetspahić
– Denis Badurina
– Tiffany Očko
– Ilhana Poplata
– Elena Kovačević
– Aida Lihić

Pretplatite se na naš Newsletter

Info o organizaciji

Možda Vas zanima

DARUJTE DJEČIJU SREĆU! POSTANITE SPONZOR SRETNIJEG DJETINJSTVA DJECE U POTREBI IZ NAŠE ZAJEDNICE.

KAKO DA STIPENDIRATE JEDNO DIJETE?

OSNAŽIMO ZAJEDNO NAJSIROMAŠNIJU DJECU KROZ SPONZORSTVO OBRAZOVANJA. OBRAZOVANJE JE NJIHOVA JEDINA MOGUĆNOST ZA SRETNIJU BUDUĆNOST!

CENTAR ZA KREATIVNO ODRASTANJE
favicon

Kontaktirajte nas

Ferde Hauptmana 7
71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 33 711 170
Fax: +387 33 711 171
E-mail: info@kreativnoodrastanje.org