HUMANOST ZA DJEČIJU RADOST!
HUMANOST ZA DJEČIJU RADOST!

1000 JEDNOGODIŠNJIH STIPENDIJA

Podijelite post

U dosadašnjem periodu obezbijedili smo preko 1000 jednogodišnjih stipendija u vrijednosti preko 1.000 000 KM kao podršku osnovnoškolskom obrazovanju i kvalitetniji i afirmativniji život najugroženije djece.
Gotovo 200 djece već pet godina dobija svoje stipendije i dobilo je priliku da prvi put u životu, iskusi radost kupovine opreme za novu školsku godinu, dobije toplu zimsku jaknu, nove cipele ili prvu igračku…
Kontinuirano sprovodimo aktivnosti na animiranju lokalne zajednice i dijaspore kako bi u budućnosti došlo do stalnog povećanja broja stipenditora/sponzora i broja stipendirane djece a širimo aktivnosti  i na druga područja Bosne i Hercegovine.
Nadamo se da će naši građani koji žive i rade u dijaspori u Programu „STIPENDIJE ZA SRETNO DJETINJSTVO“ prepoznati transparentan način dugoročnog i kontinuiranog pomaganja onih kojima je pomoć najpotrebnija. Naš dugoročni cilj je da prekinemo lanac siromaštva u okviru jedne generacije, u uvjerenju da smanjenje siromaštva mora početi sa djecom i realizacijom njihovih prava.

Pretplatite se na naš Newsletter

Info o organizaciji

Možda Vas zanima

DARUJTE DJEČIJU SREĆU! POSTANITE SPONZOR SRETNIJEG DJETINJSTVA DJECE U POTREBI IZ NAŠE ZAJEDNICE.

KAKO DA STIPENDIRATE JEDNO DIJETE?

OSNAŽIMO ZAJEDNO NAJSIROMAŠNIJU DJECU KROZ SPONZORSTVO OBRAZOVANJA. OBRAZOVANJE JE NJIHOVA JEDINA MOGUĆNOST ZA SRETNIJU BUDUĆNOST!

CENTAR ZA KREATIVNO ODRASTANJE
favicon

Kontaktirajte nas

Ferde Hauptmana 7
71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 33 711 170
Fax: +387 33 711 171
E-mail: info@kreativnoodrastanje.org